welcome at Phrea.com  

 

./ Muis Cursus
./ nettiquette
./ irc guide voor #pof
./ pr0n!
./ HvBN(d00d)
./ CTT(werkt)
./ Projecten in de maak
./ Squaries!!!
./ KwootDB.nl(dood)
./ tuboti
./ Smile!
./ Cattery Rebel Rousers
  username"; $postid = "$row->postid"; $threadid = "$row->threadid"; $select = mysql_query("SELECT userid FROM user WHERE username = '$username'") or die(mysql_error()); $memberid = mysql_fetch_array($select); $selecttopicnaam = mysql_query("SELECT title FROM thread WHERE threadid = '$threadid'") or die(mysql_error()); $topicnaamgedoe = mysql_fetch_array($selecttopicnaam); ?> " target="_blank"> in:


  threadid"; $titlerand = "$rowrand->title"; ?>

Phrea.com - muiscursus: leer uw muis kennen en doelmatig muizen

Voor de ontwikkelaars van deze cursus: hou het zo studentikoos en flauw mogelijk zonder dat dat direct teveel opvalt. Tis de bedoeling dat hij echt zo achterlijk als maar mogelijk wordt, loaded met humor en onzin. :P
Er komen ook de nodige plaatjes, screenshots, ani gifs en oefenveldjes bij, om het zo compleet [en onzinnig] mogelijk te maken. :P
Dit stukkie bovenaan is dus alleen voor de ontwikkelaars, en zal als hij af is worden weggehaald.
Komt nog een todo bij voor ons, keep us posted en vergeet vooral niet veel plezier te hebben met het ontwikkelen van deze geweldige cursus!!!!
Wie doet wat:
- Phrea: het ontdekken van de hardware van de muis, en de ani gifs [request plaatjes if nodig]
- PCdude [Sean]: het configureren van uw muis
- Razorblade: het plaatsen van een muismat
- Craze: het onderhouden van uw muis
- Xtuv: extra onderdeel: het aanklikken en gebruiken vam het startmenu, incluis ani gif[s]
- Edwin84: MuisRSI
- Bart Coppens: het voederen van de muis [whatever that may be]
- sir5: problemen met uw muis en veelgestelde vragen

Wil je ook meedoen, dan kan je je aanmelden bij Phrea, alle hulp is welkom!
Extra aanvullingen en ideeen zijn ook welkom, laat van je horen!!


Hoe te muizen

Deze cursusis erop gericht u met een muis te leren omgaan.
De doelstelling is dat u leert vlot en soepel met uw cursor over het beeldscherm te bewegen.
De onderdelen:

Alle begin is moeilijk, dus we gaan meteen van start zodat u zo snel mogelijk uw muisvaardigheid kunt verbeteren.

Het ontdekken van de hardware van de muis.

Het eerste onderdeel van deze cursus omvat het hardwarematige gedeelte van de muis. Als u uw muis bekijkt zult u zien dat het een inderdaad een beetje op een muis lijkt, alleen zit de staart aan de verkeerde kant.
U ziet als eerste de bolvorm, dat is een oppervlakte waar zich geen knopjes of scrollwieltjes bevinden, de plek waar uw handpalm op rust. Deze -niet altijd ergonomisch verantwoordde- vorm dient ervoor om een stabiele grip op uw muis te krijgen ten einde niet steeds met uw hand van de muis af te glijden. Deze bolvorming eindigd aan de achterzijde in een afgerond einde alwaar zich het einde van de muis bevindt.
Als u nu naar de bovenkant van uw muis kijkt dan zult u een aantal knopjes zien en eventueel voor de meer geavanceerder muizen een scrollwieltje.
De linkerknop dient als selecteerknop, de knop waarmee u bijvoorbeeld op een programma in uw startmenu kunt klikken zodat deze geopend wordt, u kunt er bijvoorbeeld ook links op websites mee aanklikken waarna de achterliggende pagina zich opent.
De rechterknop is de selecteerknop, de knop waarmee u veelal dingen kunt selecteren of menu's mee tevoorschijn kunt toveren. Later in deze cursus wordt u uitgelegd hoe u moet klikken en zult u ook zien hoe het menu tevoorschijn komt als u op deze pagina één maal rechtsklikt, maar zover zijn we nog niet.
Als u helemaal naar de bovenste zijde van uw muis kijkt zult u -op de geavanceerder muizen na die vaak "draadloos" zijn- een draadje uit uw muis zien komen. Dit draadje -ook wel staart genoemd- verbindt uw muis met uw computer middels een stekkertje dat zich aan het einde van de draad bevindt die in de achterkant van uw computer zit bevestigd.
Vervolgens kijken we nog even naar de onderkant van uw muis, draai de muis voorzichtig om en u zult ontdekken dat de onderkant er minstens net zo ingewikkeld uitziet als de bovenkant van uw muis. Het eerste wat men meestal opvalt is de sticker met daarop een hoop kleinere en grotere lettertjes en vaak nog wat tekentjes [denk daarbij aan bijvoorbeeld het CE keurmerklogo]. U hoeft niet te schrikken, we zullen deze sticker niet verder onderzoeken daar het verder geen functie heeft bij het actief muizen.
Wat u nog meer zult zien zijn vier kleine plastic "voetjes", deze dienen ervoor dat uw muis zich zo makkelijk mogelijk over het oppervlakte van uw muismat beweegt.
Dan zien we het laatste en tevens belangrijkste onderdeel van de onderkant van uw muis: de muisbal [voor de geavanceerder muizen geldt vaak dat zich daar geen balletje meer bevindt maar een optisch venstertje, in dat geval kunt u direct naar stap twee gaan]. Deze bal rolt over de muismat wanneer u uw muis over de mat beweegt. De muisbal staat in contact met twee aan de binnenzijde van de muis gemonteerde assen, te weten een y-as as en een x-as as, die het samen mogelijk maken dat u uw cursor elke kant kunt op bewegen die u wilt.

Problemen met uw muis en veelgestelde vragen.

De muis is voor velen een essentieel hulpmiddel bij het dagelijk gebruik van de computer. Een muis is echter een geavanceerd en complex apparaat dat soms problemen kan vertonen. We zullen hieronder de meest voorkomende problemen beschrijven en een oplossing geven, indien voorhanden.

Q: Mijn muiswijzer beweegt niet als ik mijn hand over de muismat beweeg.
A: U heeft geen muis. Koop er een.

Q: Ik heb een muis gekocht, maar hij werkt niet.
A: Sluit de muis aan volgens de richtlijnen.

Q: Ik heb de muis volgens de richtlijnen aangesloten en geinstalleerd. Gister werkte hij ook prima, maar vandaag doet hij het niet meer.
A: Iemand heeft een grap met u uitgehaald. Controleer of de muisbal nog aanwezig is en of de stekker nog op de juiste ingang is aangesloten.

Q: De muiswijzer beweegt tegenovergesteld aan de gewenste richting.
A: U houdt de muis verkeerd om vast. Draai uw muis 180 graden in het horizontale vlak en het probleem is verholpen.

Q: Ik heb een optische muis, maar het lampje schijnt constant in mijn oog als ik de muis niet gebruik.
A: De muis ligt ondersteboven. Draai de muis 180 graden in het verticale vlak en het probleem is verholpen.

Q: Mijn muis werkt prima als ik de muis naar links of naar recht beweeg, maar als ik de muis optil, gaat de muiswijzer niet naar boven op mijn scherm.
A:De muis moet ten alle tijde op de muismat blijven. Als u de muiswijzer naar boven wilt bewegen, moet u de muis dus naar de bovenkant van de muismat schuiven. Zie de muismat als een soort van verkleinde versie van uw scherm: de linkeronderhoek van uw muismat is ook de linkeronderhoek van uw scherm. Als u dus uw muis naar de linkeronderhoek van uw muismat verschuift, zal de muiswijzer naar de linkeronderhoek van uw scherm verplaatsen.

Q: Ik heb een draadloze muis, maar dit bevalt mij niet. Kan ik mijn draadloze muis weer aanlijnen?
A: Uiteraard kan dat. Lees daarvoor [url]deze[/url] guide.

Het plaatsen van de muismat.

Het plaatsen van de muismat is -in al zijn op het eerste gezicht lijkende eenvoud- toch een stuk lastiger dan gedacht. Bijvoorbeeld het eraan denken om hem op een platte ondergrond te plaatsen in ogenschouw nemende. Dit is van essentieel belang om zo optimaal mogelijke muisbewegingen te kunnen maken. Immers, een kleine oneffenheid onder de mat, en uw balletje zal een klein zetje in de verkeerde richting kunnen krijgen.

Oefening horizontaal muizen.

Oefening verticaal muizen.

Oefening diagonaal muizen.

Doelgericht muizen.

Bij het muizen is het van het grootste belang om zo doelgericht mogelijk te muizen, immers u gaat ook via de kortste weg in het echte leven van huis naar het werk, dit om overbodige kilometers te sparen. Dit geldt ook voor het muizen, u wilt tijdens het muizen niet extra meters maken, dat kost u namelijk tijd en niet te vergeten extra onnodige slijtage aan uw muis.
Hierbij komt ook nog dat een gerichter muisbeweging richting het doel u ook een zekere zekerheid geeft, waar vele van uw mede computergebruikers u benijdenswaardig zullen aanschouwen.
Ik kan u dus van harte aanbevelen om zo doelgericht te muizen.

Het onderhouden van de muis

Als u uw muis intensief gebruikt zult u na verloop van tijd merken dat de muis niet meer goed reageert of dat het lijkt alsof hij zwaarder is geworden. Is dit het geval dan is het tijd voor een onderhouds beurt van uw trouw vriendje.

Wat hebben we nodig?
  • Een schroeven draaier
  • Een borsteltje of kwastje
  • Een droogdoekje en een vochtig doekje
  • Geduld
  • Geen angst om aparatuur aan te raken

WAARSCHUWING!!Zet wel eerst de pc uit of haal uw muis los anders zou u wel een rare meldingen en allerlei schermpjes op uw beeld te zien kunnen krijgen door het perongeluk activeren van functies doormiddel van het indrukken en scrollen van de knoppen tijdens het onderhouden van de muis

De muisbal

Eerst even een geruststelling, er zal nix met uw muis gebeuren als u precies deze handleiding volgt en precies doet wat er in staat

Zoals u hoogstwaarschijnlijk hebt gelezen bevat een muis een muisbal(is dit niet het geval dan bezit u hoogstwaarschijnlijk een optische muis of hebben we een andere oorzaak gevonden van het slecht functioneren van de muis. Als u een optische muis bezit kijk dan verder bij "Algemeen onderhoud"). Deze bal kunnen wij er uithalen door het ringetje dat de bal tegenhoud tegen de klok in los te draaien. Als u de muisbal er uit hebt gehaalt zult u zien dat er aan de binnenkant 2 assen gemonteerd zijn (zoals u hebt kunnen lezen in het eerste deel van deze guide). Waarschijnlijk zult u ook zien dat er op deze 2 assen een laagje donker aangekoekt vuil zit. Dit is waar we ons gereedschap pakken, probeer eerst met een kwastje of borsteltje het vuil te verwijderen lukt dit niet dan pakt u de schroevendraaier er bij een probeert het daar (heel voorzichtig!!) mee.
Als dit gedaan is kijken we nog even verder naar de muisbal zelf. Waarschijnlijk zal de bal een beetje vettig aanvoelen en zal er ook een beetje vuil op de muis zelf zitten, dit verhelpen wij door er met een vochtig doekje overheen te gaan en daarna de muisbal droogtedeppen met een droog doekje.
Tot zover het onderdeel "de muisbal"


Wij hopen u met onze muiscursus een zetje in de goede richting hebben gegeven.
Wij houden ons niet verantwoordelijk voor eventueel geleden schade wanneer u deze cursus hebt gevolgd. Wij hopen echter wel dat u er wat aan heeft gehad.
Deze cursus is © 2002-2005 Phrea.com, de scroll oefen plaatjes zijn van Interficor, en de rest is van de rest.

Design and layout © 2002-2009 DevMagix.nl. Backend © 2005 and up, phrea.com crew. Hosted by hosted by vaxon networks